11 mei weer open

Coronavirus

Beste ouders/verzorgers,

 

Gisteravond, 21 april, is door ons kabinet en ministerie aangegeven dat de scholen weer gefaseerd opengesteld mogen worden vanaf maandag 11 mei en de kinderopvanglocaties zelfs weer geheel. Dat is goed nieuws, we zijn er blij mee! 

Hoofdlijn is dat wij vanaf 11 mei op basis van 50% aanwezigheid in de scholen, het onderwijs gaan vormgeven. Dit betekent dat alle kinderen in principe de helft van de onderwijstijd op school kunnen meemaken en dat de overige onderwijstijd – op afstand, veelal digitaal wordt georganiseerd.

De standaard coronamaatregelen blijven van kracht en voor volwassenen zal de 1,5 metermaatregel nog overal gelden. Maar voor de kinderen niet langer. 

We vragen we u als ouders – en leerlingen! – ons nog even tijd te gunnen om ons goed voor te bereiden, te reorganiseren en u allen daarna tijdig te informeren. Want de school gedeeltelijk of gefaseerd weer open: we kunnen dit zeker, willen het graag, we hadden ook al diverse plannen, maar we doen dit veilig en verantwoord, volgens de voorschriften en adviezen van het RIVM. Daarbij is het nodig om met al onze medewerkers, ook met hen die mogelijk bezorgd zijn of in de kwetsbare doelgroep vallen, oplossingen op maat te zoeken. Tevens bespreken wij het plan met de MR.  

 

U hoort zo snel mogelijk meer van ons. 

 

Met vriendelijke groet, 

Sylvia Woudstra