Aanpassingen a.g.v. de versoepeling vanaf 25 september?

Beste ouders verzorgers,

 

Welke aanpassingen gaan wij als school doorvoeren als gevolg van de versoepeling van de coronamaatregelen vanaf 25 september?

Wij hebben gezien dat u als ouders de afgelopen anderhalf jaar een grote aanpassing heeft gedaan op de wijze waarop u uw kind voorheen naar school bracht. Dit gaf een groot voordeel in uw dagindeling, maar u miste ook de betrokkenheid bij uw kind en de leerkracht. 

Als team hebben wij óók ervaren dat het contact met u als ouder, anders is dan voorheen. Wij hebben echter ook gezien dat door de maatregelen de kinderen zelfstandiger zijn geworden en het afscheid nemen makkelijker verloopt. In de ochtend kunnen we allemaal om half negen direct starten met ons onderwijs en leerkrachten kunnen direct hun aandacht volledig richten op de leerlingen. Er zijn ook ouders die hebben aangegeven dat zij de huidige procedure als prettig ervaren.

Met de nieuwe versoepelingen is het nog steeds zo dat de gezondheidscheck strikt moet worden toegepast wanneer ouders, verzorgers de school binnen treden. U zult begrijpen dat dat lastig wordt als veel ouders dagelijks weer mee naar binnen gaan. Om die reden hanteren wij voorlopig de afspraak dat ouders niet met hun kind(eren) mee naar binnen gaan. 

Wij willen echter wel gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om uw kind naar de klas te begeleiden. Daartoe is het fijn als wij ook úw mening en wensen horen, zodat wij in samenspraak met de oudergeleding van de Medezeggenschapsraad hier een weloverwogen besluit in kunnen nemen. Wij zullen u binnenkort een vragenlijst hierover sturen. 

Wij vragen u dit bericht te delen met de personen die uw kind(eren) halen en brengen, zodat iedereen op de hoogte is. 

Met vriendelijke groet, 

namens het team

Sylvia Woudstra